Corp & Suflet

Pierderea parului – ce cauzează-o și cum poate fi prevenită

Pierderea parului este un lucru la care majoritatea oamenilor se confruntă, măcar odata, în viața lor. Însă, în unele cazuri, poate prezenta un disconfort semnificativ. Există mai multe cauze care determină pierderea parului, dar și mai multe moduri de prevenire a acesteia. Acest articol discută despre cauzele și modurile principale de prevenire a pierderii parului.

Cauzele pierderii parului

Pierderea parului poate fi cauzată de mai mulți factori, printre care stresul, schimbările hormonale, utilizarea produselor de styling gresit, dereglările hormonale, boala, leziunile la scalp și fumatul. O pierdere pe termen scurt a parului sau o subtiere a acestuia poate fi un semn al stresului. Stresul poate avea un impact negativ asupra sanatatii, astfel incat poate determina un dezechilibru hormonal si poate contribui la aparitia pierderii parului. Schimbările hormonale se pot datora nasterii, menopauzei, sau unei schimbări hormonale punctuale. La fel ca și stresul, schimbările hormonale pot de asemenea contribui la pierderea parului. Utilizarea produselor de styling gresit poate, de asemenea, cauza pierderii parului. Cele mai comune produse care pot fi cauza pierderii parului sunt fixativele si vopselele. Folosirea excesivă a produselor pentru styling apar loțiuni, zilnic prea des, poate provoca deteriorarea parului si subtierea acestuia. Dereglările hormonale pot reprezenta, de asemenea, o cauza pentru pierderea parului. Majoritatea bărbaților care suferă de pierdere a parului suferă de o cauză hormonală, cum ar fi hiperandrogenism. Boala poate fi o cauză principală a pierderii parului. Unii dintre cei care se confrunta cu boala și tratamentul pot fi cauza pierderii parului. De asemenea, leziunile la scalp, sau scorbutul pot cauza pierderea parului. In plus, fumatul poate cauza afectarea foliculilor de par sau poate impiedica creșterea acestuia.

Modalități de prevenire

Există mai multe moduri de prevenire și tratare a pierderii parului. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a reduce riscul pierderii parului este să vă limitați folosirea produselor de styling, mai ales cele cu formaldehide, deoarece acestea pot afecta firul de par si poate duce la pierderea lui. Reduți, de asemenea, folosirea produselor pe bază de alcool și fixative. Infuziile de cafeina dau părului elasticitate și putere, îmbunătățind starea acestuia. Uleiurile produc volumul parului si il fac sa arate mai sanatos. Incercati sa utilizati uleiuri naturale precum ulei din argan, ulei de ricin, masline sau lavanda. Aceste uleiuri păstrează umiditatea și elasticitatea firului de par si ii ofera volum si stralucire. Incercati sa beti cel putin 8-10 pahare de apa pe zi, pentru a hidrata parul si scalpul si pentru a stimula creșterea parului. De asemenea, ar trebui sa evitati fumatul sau sa limitati consumul de alcool, deoarece fumatul si alcoolul pot dauna parului si scalpului. Incercati sa evitati, de asemenea, stresul, care poate contribui la pierderea parului. Daca aveti un stil de viata prea stresant, incercati sa luati o pauza și sa practicati ședințe de yoga sau meditatie. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxati și să preveniți pierderea parului. Daca aveti anumite probleme de sanatate care ar putea cauza pierderea parului, discutati cu medicul dumneavoastra pentru a obtine un diagnostic si un tratament corespunzator.

Un alt mod de prevenire a pierderii parului este consumul de alimente bogate in vitamina B6, vitamine liposolubile, precum si alimente bogate in acizi grasi. Acizii grasi sunt esentiali pentru hidratarea scalpului si produc adaos de cafeina și clorina, esential pentru tonifierea firelor de par. Acizii grasi sunt, de asemenea, esențiali pentru regenerarea părului. Vitamina B contribuie, de asemenea, la mentinerea sanatatii părului si scalpului. Vitamina B6 se gaseste in produse cum ar fi ouale, carnea, fasolea si soia. Alimentele bogate in vitamina B6 sunt de asemenea bogate in antioxidanti, care ajuta la stimularea cresterii parului si la prevenirea pierderii acestuia. De asemenea, infuziile de frunze de masline sunt eficace in prevenirea pierderii parului. Acestea ajuta la stimularea regenertarii parului si cresc densitatea acestuia. In plus, sucul de lamaie contribuie la reducerea sebumului si la stimularea cresterii parului. Acesta ajuta, de asemenea, la curatarea scalpului si previne iritatiile acestuia. Suplimentele de vitamine si minerale pot ajuta, de asemenea, la prevenirea pierderii parului. Prezinta beneficii pentru sanatatea parului si scalpului si ajuta la reducerea pierderii parului si subtierea acestuia. Consumul regulat de vitamine precum vitamina A, vitamine B, C si E poate preveni pierderea parului si ii poate oferi parului volum si stralucire.

Conclusion

Pierderea parului poate fi cauzata de mai multe factori, cum ar fi stresul, schimbările hormonale, utilizarea produselor de styling gresit, dereglările hormonale, boala, leziunile la scalp și fumatul. Cu toate acestea, există mai multe moduri de prevenire a pierderii parului. Acestea