Calatoria spre maternitate poate fi destul de întărâtătoare. Odată ce gravidele au trecut de perioada de 9 luni, primesc, în schimb, o mare magie – adică un copil minunat. În același timp, însă, majoritatea viitoarelor mame se iau la întrecere în lupta cu noi provocări, în timp ce se îngrijesc de sănătatea și frumusețea lor.
Una dintre cele mai frecvente presiuni asupra femeilor gravide constă în aceea de a preveni apariţia vergeturilor. Este important să înțelegem că aspectul acestor pete pe piele nu ar trebui să devină un motiv de îngrijorare pentru foarte multe mame. Ei bine, dacă totuși îți pasă de prevenirea vergeturilor, atunci există câteva metode ușoare prin care poți prevenii.
Care sunt cauzele principale ale apariției vergeturilor și care sunt elemente ce pot preveni apariția lor?
Cauza principală a apariţiei vergeturilor constă în schimbarea rapidă a dimensiunilor corporale în cazul sarcinii. Mai precis, atunci când abdomenul tău se întinde în timpul creșterii uterine, poate cauza o întindere excesivă a țesuturilor și, prin urmare, o deteriorare a pielii, prin reaprovizionarea reductibilă a elastinei, rezultând astfel vergeturile. De asemenea, deficiența de vitamina E, precum și pierderea de vitamine și minerale poate duce la pierderea elasticității pielii, ceea ce poate contribui la apariția vergeturilor.
Astfel, ai nevoie să adaugi în alimentația ta cantități suficiente de nutrienți și vitamine necesare organismului tău. Alimentele bogate în vitaminele E și C, precum și în acizii grași esențiali pot stimula producția de colagen în organism și ajută la creșterea elasticității pielii. Unele alimente sunt deosebit de importante pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii, incluzând semințele și fructele, peștele și produsele lactate fără grăsimi, legumele și alimentele bogate în antioxidanți.
O altă modalitate prin care poți preveni apariția vergeturilor este prin hidratarea pielii. Mereu încercă să cumperi împiedica deshidratarea pielii prin menținerea nivelului ei ridicat de hidratare. Pentru aceasta, poți folosi produse speciale pentru hidratarea pielii, cum ar fi cremele și unguentele cu ulei mulți. Uleiul de migdale este un ulei extrem de bun, oferind un tratament minunat pentru piele. Iată câteva dintre beneficiile uleiului de migdale pentru pielea ta:
Cum poate fi folosit uleiul de migdale în lupta împotriva vergeturilor?
Uleiul de migdale este bogat în acizi grași omega si în vitamina E, toate acestea acţionând direct asupra pielii, hrănind-o și prevenind uscarea acesteia. Uleiul de migdale are, de asemenea, proprietăţi antiinflamatorii care ajută la reducerea inflamațiilor și umflăturilor în țesuturile de la nivelul pielii, reducând astfel, din nou, riscul apariţiei vergeturilor. Acesta poate fi, de asemenea, adăugat în produsele cosmetice, precum măștile faciale sau cremele. Uleiul de migdale poate fi folosit și în masaje destinată pielii, fiind un tratament minunat, în special pentru zona abdominală, care se întinde atunci când mănânci prea mult sau atunci când poarti prea multă greutate.
În plus, datorită proprietăților sale antioxidante, uleiul de migdale poate ajuta la menținerea elasticității pielii, deoarece are proprietăți anti-îmbătrânire. Acesta poate preveni apariția ridurilor, a petelor maronii și a petelor de vârstă, astfel încât tu să rămâi în formă maximă și sănătoasă. Uleiul de migdale poate fi adesea folosit și în creații de cosmetice făcute în casă pentru a accelera procesul de vindecare a pielii și prevenirea apariției ridurilor și a petelor pigmentare.
Când vine vorba de prevenirea vergeturilor cu ulei de migdale, este necesar să îl folosești regulat ca parte din rutina ta de îngrijire a pielii. Trebuie să-l aplici pe ten, cu ajutorul unui disc de bumbac sau al unei bucăți de tifon, procedând cu un masaj blând în zonele afectate. Dacă este aplicat în mod regulat, acesta poate ajuta la creștere rezistenței pielii, eliminând astfel vergeturile din cauza întinderea excesivă a tesuturilor.
În general, uleiul de migdale este un ingredient extrem de eficient în lupta împotriva vergeturilor. Acesta poate ajuta la accelerarea procesului de întinerire, hidratare și întărire a pielii, prec