Skóra

Cum să vă regeneraţi pielea şi părul după trecerea verii? Îngrijirea adecvată a pielii şi părului toamna

În timp ce corpul şi mintea voastră este într-o condiţie minunată după o vacanţă de vară, condiţia pielii şi a părului nu este cea mai favorabilă. Pielea este uscată, îngroşată, lipsită de elasticitate, epiderma începe să se exfolieze, corpul capătă o culoare gri şi observaţi modificări de culoare, capilare sparte şi semne pigmentare după expunerea îndelungată la soare. De asemenea, părul este uscat şi fragil. Din fericire, aceste schimbări pot fi inversate. Aflaţi cum ar trebui să arate rutina de îngrijire a tenului şi părului după vacanţa de vară şi ce cosmetice de îngrijire vor îmbunătăţi condiţia acestora. Descoperiţi metode de exfoliere a pielii după sezonul de vară şi redaţi-i strălucirea naturală şi culoarea sănătoasă.

Exfolierea pielii după sezonul de vară

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi după reîntoarecea din vacanţa de vară este să vă exfoliaţi pielea. Multe femei au tendinţa de a evita exfolierea fiind îngrijorate că frumosul bronz va dispărea prea rapid. În plus, multe decid să opteze pentru un salon de bronzare pentru a-şi menţine bronzul pentru mai mult timp. Niciuna dintre aceste soluţii nu este cel mai bun lucru pe care l-aţi putea face pentru pielea voastră. După câteva zile, pielea începe să se decojească, drept consecinţă, se bronzează neuniform şi veţi sfârşi cu pete mai deschise sau mai închise la culoare. În plus, razele emise de un pat de bronzare pot creşte nivelul de deshidratare a epidermei.

Mai mult decât atât, aşteptaţi aproximativ o săptămână după ce v-aţi reîntors din vacanţă înainte de a aplica un scrub exfoliant; veţi observa că epiderma se exfoliază singură mai intens. Scrubul va îndepărta celulele moarte ale pielii de pe întregul corp şi, drept rezultat, va uniformiza culoarea bronzului.

Cosmetice de îngrijire a pielii utile după sezonul de vară

Cosmeticele ar trebui folosite de două ori pe zi: dimineaţa şi seara. Dimineaţa, alegeţi o loţiune uşoară de hidratare, iar cosmeticele folosite pentru noapte ar trebui să aibă o compoziţie mai bogată şi o consistenţă mai densă. O soluţie optimă este de a utiliza uleiuri cosmetice, deoarece acestea sunt ideale pentru îngrijirea pielii problematice şi iritate.

În timpul unui tratament de regenerare după trecerea verii, evitaţi băile fierbinţi şi, dacă nu puteţi rezista, turnaţi o mână de sare de la Marea Moartă în apă şi un strop de ulei special de baie. Sarea va înmuia pielea, iar uleiul o va hidrata.

Îngrijirea părului după trecerea verii

Razele UV slăbesc condiţia părului deoarece deschid cuticulele şi distrug proteinele din stratul cortical. Drept rezultat, părul devine mai fragil şi mai slăbit. Pentru a îmbunătăţi condiţia şi aspectul părului, aplicaţi o mască intensivă cu substanţe nutritive cel puţin o dată pe săptămână. Pentru un efect mai optim, puteţi înfăşura capul cu o cască de baie şi un prosop, astfel încât, ingredientele cosmetice vor pătrunde mai adânc în structura firului de păr. În cazul părului foarte deteriorat, o saună de păr la salon este idicată. Tratamentul constă în aplicarea unui preparat de regenerare la nivelul părului, care, datorită aburului fierbinte emis de un dispozitiv special, va pătrunde în structura părului şi va repara orice deteriorare.

Îngrijirea părului după trecerea verii

îngrijirea pielii după trecere verii – metode pentru acasă

Pielea facială, de asemenea, are nevoie de exfoliere. Dacă pielea este groasă şi rezistentă la iritaţii, utilizaţi un exfoliant aspru, însă, dacă este sensibiă, aceasta ar trebui tratată cu produse exfoliante pe bază de enzime. În plus, o cremă hidratantă, adaptată la tipul pielii ar trebui să fie utilizată zilnic, iar crema de noapte trebuie aplicată în fiecare noapte înainte de culcare. Doar o cremă de noapte potrivită poate oferi o doză suficientă de substanţe nutritive unei pieli care a fost expusă la radiaţiile soarelui fierbinte şi la vânt puternic. De asemenea, este recomandată aplicarea măştilor hidratante şi hrănitoare, care pot fi efectuate o dată la 2-3 zile după reîntoarcerea din vacanţă.

îngrijirea pielii faciale după trecere verii – metode profesionale

Dacă tratamentele de îngrijire facială efectuate acasă se dovedesc a fi insuficiente, puteţi apela la ajutor profesional. Dermatologii oferă numeroase tratamente care vă calma pielea uscată de soare. Unul dintre acestea este mezoterapia, care implică injectarea unui preparat pe bază de vitamine sub piele.

Există multe versiuni ale acestui tratament, inclusiv mezoterapia cu utilizarea NCTF şi mezoterapie fără ace. NCTF este un complex modern de vitamine, mictoelemente, peptide şi aminoacizi. În schimb, mezoterapia fără ace constă în introducerea unui complex de vitamine adânc sub piele cu ajutorul curentului electric.

Eliminarea petelor pigmentare după trecerea verii

Eliminarea petelor pigmentare după trecerea verii – metode acasă

Cauza directă a modificărilor de culoare este expunerea la soare şi cea indirectă – utilizarea medicamentelor cu hormoni sau a antibioticelor, sarcina şi unele produse cosmetice; conservanţii, vopselele şi grăsimile conţinute în acestea. Sub influenţa razelor UV, acestea devin toxice pentru piele şi lasă pete închise la suprafaţă. Astfel, modificările de culoare apar atunci când ne bronzăm în timpul administrării tratamentelor hormonale, medicamentelor, în timpul sarcinii sau în timp ce folosim anumite produse cosmetice.

Pentru a elimina modificările de culoare, trebuie să efectuaţi acasă o terapie de înălbire. Proprietăţile de iluminare sunt oferite de cremele cu arbutină, acid lipoic, azelaic sau fito acid; toate acestea sunt disponibile în drogherii. Aceste tipuri de cosmetice au efect delicat de exfoliere care înhibă activitatea celulelor de a produce pigment la nivelul pielii (melanocite) şi reduc aspectul petelor pigmentare. Efectele sunt vizibile doar dacă cremele de înălbire sunt utilizate cu regularitate, timp de câteva luni consecutive. În acelaşi timp, soarele trebuie evitat, deoarece sub influenţa sa, petele pigmentare pot reapărea.

Eliminarea petelor pigmentare după trecerea verii – metode profesionale

Remediile efectuate acasă pentru eliminarea petelor pigmentare nu sunt la fel de eficiente precum tratamentele efectuate de un dermaolog, în special:

  • peelingul glicolic efectuat cu ajutorul acidului kojic,
  • peelingul cu migdale, cel mai frecvent, în combinaţie cu acid glicolic,
  • peeling galben cu acid retinoic, azelaic şi kojic,
  • peeling uşor, i.e. peeling prin utilizarea acidului tricloroacetic,
  • microdermabraziune, i.e. exfolierea mecanică a epidermei,
  • tratamente cu utilizarea laserului sau IPL (Lumină Intens Pulsată).

Pentru rezultate şi mai bune, se recomandă repetarea fiecăruia dintre aceste tratamente de câteva ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *