Oczy

Cum putem elimina, în sfârşit, ridurile laba gâştii?

Laba gâştii provoacă reacţii pozitive doar atunci când se referă la coliba cu picioare de pui din folclorul slavic. Cu alte cuvinte – nu au loc în lumea reală şi nu dorim să le vedem sub forma ridurilor. Ce sunt ridurile laba gâştii? Care este cauza acestora şi cum le prevenim şi tratăm? Citiţi mai departe pentru a afla!

Ce sunt ridurile laba gâştii?

Nimic altceva decât ridurile care apar în jurul ochilor. Sunt considerate de unele persoane drept „linii ale râsului”. De ce se formează într-un loc atât de vizibil pe faţă? Aceasta are legătură cu cantitatea de sebum şi sqaulenă din piele. În zona ochilor, epiderma este extrem de subţire şi delicată şi, astfel, îmbătrâneşte mult mai rapid. Nici sebumul, nici bariera hidrolipidică nu o pot proteja. În plus, piele din jurul ochilor este în mişcare continuă. De fapt, ochiul şi zona din jurul său sunt cele care exprimă cele mai multe emoţii – expresiile faciale sunt cele mai intense în această zonă. Mişcarea muşchilor faciali cauzează ridurile. Acestea sunt vizibile atunci când pielea delicată şi vulnerabilă îşi pierde elasticitatea.

Ştim cu toţii că pielea se schimbă în timp. Cantitatea de colagen descreşte odată cu vârsta. Abilitatea sa de a sintetiza, de asemenea descreşte, ceea ce rezultă în ridurile din jurul ochilor – laba gâştii. Simplu spus: pielea îşi pierde cel mai important material de construcţie (colagenul) şi la suprafaţa sa apar ridurile.

În afara proceselor de îmbătrânire şi de expresiile faciale, ridurile şi reducerea producţiei de colagen sunt cauzate de radiaţii, nutriţie săracă, lipsa somnului, lipsa de hidratare şi uscarea pielii. Un motiv frecvent pentru declinul producţiei de colagen esre dieta săracă în aminoacizi şi proteine, care sunt necesare producţiei de colagen.

De asemenea, pielea devine uscată şi flască atunci când alimentaţia noastră este săracă în grăsimi (acizi graşi esenţiali) şi proteine. Pielea devine flască, uscată şi îşi pierde elasticitatea.

Cum să eliminăm ridurile laba gâştii?

În primul rând, începeţi cu „hrănirea” pielii: beţi multă apă minerală în timpul zilei (ideal, 2.5-3 litri), luaţi vitamine – A, E, K şi betacroten. Pentru a reduce riscul de îmbătrânire prematură, veţi avea nevoie şi de aminoacizi şi proteine, pentru ca pielea să poată sintetiza şi produce colagen.

Pielea se usucă foarte rapid atunci când este expusă la îngheţ, vânt şi temperaturi ridicate. Aerul uscat al radiatoarelor, de asemenea, deteriorează condiţia pielii. Pentru a o proteja, alegeţi o cremă bună care protejează şi hrăneşte, dar care şi creează un strat microscopic pe suprafaţa pielii. Înainte de culcare, aplicaţi un ulei natural la nivelul pielii din jurul ochilor (proprietăţi puternice anti-îmbătrânire au uleiul de seminţe de zmeură, uleiul de argan şi untul de shea).

Dacă ridurile nu sunt foarte vizibile, o idee bună este de a încerca unele tratamente oferite în saloanele de frumuseţe, care vă vor ajuta să reduceţi vizibilitatea ridurilor fine. De exemplu, microdermabraziunea stimulează reînnoirea celulară, care întăreşte fibrele de colagen şi contribuie la sinteza colagenului.

Remedii preparate acasă pentru eliminarea ridurilor laba gâştii

  1. Compresa cu lapte de vacă (alegeţi cel mai puţin procesat lapte, preferabil bio) conţine aminoacizi şi lipide, de exemplu, arginina, glicina, prolina. Aceste substanţe participă în procesul de formare a colagenului. Prolina, în special, joacă un rol important în menţinerea stabilităţii colagenului la nivelul pielii. Alegeţi un lapte cu conţinut mare de grăsime, care conţine vitaminele A şi E, care pot reda condiţia epidermei şi ajuta la absorbţia rapidă a substanţelor.
    Puneţi un prosop sau peria de curăţare facială în lapte, preferabil uşor încălzit, şi aplicaţi pe faţă. Lăsaţi să acţioneze 15 minute şi spălaţi faţa cu apă. Dacă pielea este uscată, adăugaţi o lingură de ulei de măsline sau ulei de migdale în lapte.
  2. Cataplasma cu albuş de ou – un tratamet pe bază de aminoacizi. Albuşul de ou, precum laptele de vacă, conţine arginină, glicină şi prolină, precum şi magneziu, care este necesar pentru detoxifierea pielii şi relaxarea muşchilor. Magneziu se absoarbe rapid la nivelul celulelor. Bateţi albuşul de ou, aplicaţi un strat subţire sub ochi (dacă doriţi, puteţi acoperi toată faţa). După aproximativ 15 minute, odată ce se usucă, spălaţi-vă pe faţă cu apă caldă.
  3. Ceaiul verde este plin de catechine, antioxidanţi puternici care pot reduce procesul de îmbătrânire prematură. Este o mască intens hidratantă care, de asemenea, reduce aspectul înroşit şi calmează pielea.

Pentru rezultate şi mai bune, în locul „tradiţionalului” ceai verde, puteţi utiliza matcha, i.e. pudră de ceai verde. O puteţi amesteca cu spiulină sau cloelă pentru a accentua proprietăţile anti-îmbătrânire. Infuzaţi la 80 de grade (adăugaţi o cantitate adecvată de apă pentru a forma o pastă), apoi răciţi compoziţia. Puteţi, de asemenea, adăuga lapte de migdale. Introduceţi o dischetă demachiantă în amestec şi aplicaţi pe pleoape. După 15 minute, îndepăraţi cu ajutorul apei micelare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *