Alegerea fondului de ten perfect poate fi ușor intimidantă pentru mulți dintre noi,
într-o piață plină de produse diferite și sfaturi contradictorii pe care le auzim din diferite surse.
Pentru a ajuta, am făcut o cercetare amănunțită și am găsit o serie de modalități prin care poți găsi fondul de ten perfect pentru tine.
Pasul 1: Stabilește nevoile tale
Primul pas când vine vorba de alegerea unui fond de ten este acela de a stabili ce nevoi specifice ai și ce aștepți de la acesta.
Pentru asta, vei avea nevoie de:
- Să cunoști nivelul de acoperire al fondului de ten. Există trei grade de acoperire a fondului de ten: clar, mediu și consistent.
Clarul oferă cea mai mică acoperire și este ideal pentru persoanele care au o textură fină și uniformă a pielii.
Mediul oferă o acoperire medie, fiind ideală pentru persoanele care au pete, cicatrici sau cuperoză.
Consistenta oferă cea mai mare acoperire și este ideală pentru persoanele care au pete, cicatrici sau alte imperfecțiuni care vor fi ascunse. - Stabiliți dacă doriți un fond de ten mat sau luminos. Un fond de ten mat va oferi pielii tale o acoperire uniformă, fără sclipici și este ideal pentru persoanele care au tenul normal sau gras.
Un fond de ten strălucitor va oferi pielii tale o cantitate mică de sclipici pentru a adăuga un plus de luminozitate și este ideal pentru persoanele cu tenul uscat. - Stabiliți dacă aveți nevoie de un fond de ten cu factor de protecție solară (SPF) sau nu. Aplicarea zilnică a fondului de ten cu SPF este extrem de importantă pentru a vă proteja pielea de razele nocive ale soarelui și pentru a preveni îmbătrânirea prematură. Găsiți un fond de ten pe baza acestora și asigurați-vă că oferă atât protecție solară UVA și UVB.
Pasul 2: Determinați ce tip de ten aveți
Cea mai bună modalitate de a găsi fondul de ten perfect pentru tine este de a sti ce tip de ten ai. Există patru tipuri principale de piele: normal, uscat, gras și mixt.
Fiecare tip de piele necesită o îngrijire diferită, iar tipul de fond de ten pe care îl vei alege poate face o mare diferenta.
Dacă ai un ten normal, atunci vei avea nevoie de o bază liniștitoare, hidratantă și ușoară. Asigurați-vă că fondul de ten nu conține produse chimice sau parfum care pot usca sau irita pielea. Dacă ai un ten uscat, căutați un fond de ten care va oferi hidratare pe tot parcursul zilei și care conține ingrediente precum acid hialuronic, petrolatum sau alte produse pentru a hidrata și a lupta împotriva uscăciunii.
Dacă ai un ten gras, optează pentru un fond de ten fără ulei, non-comedogenic și cu acoperire mică. Acest lucru va elimina surplusul de sebum și va preveni formarea unor imperfecțiuni și a unui luciu inestetic.
Pentru un ten mixt, vei avea nevoie de un fond de ten care va hidrata zona uscată și absorbă sebumul din zonele mai grase ale tenului.
Pasul 3: Corelați culoarea pielii și tonul fondului de ten
Este extrem de important să alegi un fond de ten care se potrivește culorii și texturii pielii tale. Pentru corelarea corectă a culorii și texturii, urmați acesti pași:
- Încercați fondul de ten pe gât. Pentru a găsi tonul potrivit, aplicați fondul de ten pe partea din spate a gâtului și vedeți cum se potrivește cu culoarea pielii în această zonă.
- Încercați-l ºi pe față. După ce ați găsit un ton despre care credeți că se potrivește perfect cu tenul, încercați-l pe față și vedeți cum se potrivește cu toate zonele fetei. Încercați să aplicați fondul de ten pe față într-un mod uniform și vezi cum se adaptează pe obrajii, fruntea și bărbia ta.
Remarcați cum se simte. La fel de important precum se potrivește fondul de ten cu culoare și textura pielii tale, este important ca și tu să te simți confortabil cu acesta.
Fondul de ten nu trebuie să se simtă prea gras, prea uscat sau prea greu pe ten. Iar acest lucru se poate vedea și simți abia după ce îl aplici pe față. Dacă nu se simte confortabil, atunci încearcă un alt produs.
Pasul 4: Ține cont de ingrediente
Când cauți un produs bun, cum ar fi fondul de ten, trebuie să ții cont și de ingredientele pe care acesta le conține. Caută produse care conțin ingrediente nutritive și hidratante, precum uleiuri vegetale, vitamina E, ulei de avocado, miere și acid hialuronic.
Este, de asemenea, important să încer