Frumusețe

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile sunt fie liniile drepte pe piele, fie liniile în zig-zag. Ele tind să fie roz atunci când sunt noi; dar atunci când le avem de o perioadă lungă de timp, ele devin albe. Suprafața acelor decolorări de piele au o textură de țigară. Arată ca și cum pielea ar fi fost întinsă. Acestea sunt mai subțiri în aceste zone, iar suprafața este inegală. Vergeturile reprezintă pierderea și deteriorarea țesuturilor colagene și elastice. Vergeturile sunt rezultatul pielii întinse într-o perioada scurtă. Este foarte ușor să obținem această deteriorare a pielii în timpul sarcinii, sau atunci când ne îngrășăm foarte mult.

stretching

Cum scăpăm de vergeturi?

Poți găsi o groază de produse de îngrijire a pielii care au fost create în special pentru a trata și elimina vergeturile. Cel mai eficient produs de pe piață pare să fie BioOil. Este sigur să îl folosești atunci când ești însărcinată sau alăptezi. Conține o serie de nutrienți și vitamine care îți pătrund în piele și o hidratează pentru un timp. Al doilea lucru care ajută mult este creșterea circulației sanguine în zonele afectate. Masați vergeturile cu un burete când sunteți la duș, iar apoi folosiți un ulei pentru a freca pielea cu o mișcare circulară.

Dacă niciuna dintre aceste trucuri nu ajută, atunci ar trebui să mergi la salon pentru tratamente mai avansate. Poți avea cojirea chimică făcuta, în timpul căreia stratul superior al pielii va fi exfoliat, iar cel noi, pielea strălucitoare va fi expusă. În timpul tratamentului, corpul produce mai mult colagen, vergeturile devin mult mai puțin vizibile și în final, aproape că au dispărut. Un alt tratament de frumusețe ce merită recomandat este tratamentul cu laser. Sesiunea este fără durere și nu necesită repaus.

Cum să prevenim vergeturile?

Să nu uiți că trebuie să-ți masezi pielea și să aplici loțiuni hidratante. În acest fel, pielea ta va rămâne elastică și mai puțin predispusă la pierderea de colagen. Protejează-ți pielea de schimbările de temperatură și asigură-te că hainele n-o strâng astfel încât sângele să circule fără niciun obstacol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *