Un obicei important pe care ar trebui să îl dezvoltați este rutina de îngrijire a pielii de seara. Această rutină este importantă în ceea ce privește menținerea frumuseții și sănătății pielii dvs., deoarece pe timp de noapte pielea se vindecă și se regenerează. Din acest motiv, seara este acel moment în care puteți oferi cel mai bun tratament și îngrijire pentru pielea dvs..
Acest lucru înseamnă ca rutina dvs. de îngrijire a pielii ar trebui să fie diferită de cea de zi. Chiar dacă ambele includ curățarea, hidratarea și protejarea, seara veți folosi produse mai concentrate și complete. Deci, ce ar trebui să faci în rutina ta de îngrijire a pielii seara? Iată pașii de urmat:
1. Curățarea pielii
Curățarea pielii este primul pas pentru a elimina murdăria acumulată în timpul zilei și pentru a o face în pregătirea pentru produsele de îngrijire a pielii și tratamentele pe care urmează să le faci. De obicei, curățarea pielii seara include utilizarea unei ape miceșoare și folosirea unui produs special, cum ar fi o spumă de curățare sau un gel. Acestea ajută la curățarea porilor și îndepărtarea machiajului, a impurităților și a excesului de sebum.
Un remediu popular pentru curățarea pielii este utilizarea uleiului natural, care este un produs bun pentru curățarea pielii sensibile. Îmbinând uleiuri în sine – cum ar fi ulei de măsline, argan, cocos sau avocado – cu apă și produse cosmetice speciale care curăță pielea, se va obține o îmbinare eficientă pentru curățarea pielii.
2. Exfolierea
Următorul pas în rutina dvs. de îngrijire a pielii seara ar trebui să includă exfolierea. Exfolierea este esențială pentru deschiderea porilor și îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Utilizarea unui produs de exfoliere ajută la netezirea tenului, luminează pielea și promovează arderea grasimilor și a toxinelor din piele. Acest lucru vă va îmbunătăți elasticitatea pielii și îi va da un aspect radiant.
Unele exfoliante pot include produse cosmetice speciale sau chiar produse naturale, cum ar fi zahărul sau mierea. Utilizați o cantitate potrivită, apoi clătiți-o cu multă apă. Pentru a preveni iritarea pielii, exfoliați-vă pielea seara de două până la trei ori pe săptămână.
3. Tonifierea
Tonifierea este un alt pas important pentru îngrijirea pielii, care ajută la pregătirea și închiderea porilor deschiși după curățare. Tonifierea ajută pielea să recapete pH-ul și să devină moale și hidratată. Un toner ideal ar trebui să fie alcool-liber și să conțină ingrediente hidratante și antioxidante, cum ar fi glicerina, uleiul de semințe de struguri și uleiul de măsline.
Aplicați o cantitate mică de toner în mâini și apoi aplicați-o pe piele prin mișcări circulare ușoare. Clătiți cu multă apă și treceți la următorul pas.
4. Umidificați
Aplicarea unei creme de zi sau a unei creme de noapte ajută la hidratarea pielii, împiedicându-se evaporarea naturală a apei. Unele hidratante funcționează aidoma unui balsam învelitor, care nu numai că vă oferă umiditate, ci vă și ajută pielea să rețină umezeala. Încercați produsele care conțin uleiuri esențiale sau uleiuri naturale, cum ar fi ulei de măsline sau ulei de avocado.
În mod ideal, ar trebui să folosiți produse care conțin antioxidanți și alte ingrediente active, cum ar fi vitamine, acid hialuronic sau retinol.
5. Eliminați umflăturile și cercurile întunecate din jurul ochilor
Un alt pas important este tratarea cercurilor întunecate de sub ochi. Acestea sunt de obicei cauzate de acumularea de exces de sebum, toxine și lichid la nivelul ochilor. Problema poate fi tratată cu un ser sub ochi. Acesta conține ingrediente care pot ajuta la estomparea cercurilor întunecate și la reducerea liniilor fine. Acest produs poate fi aplicat în jurul ochilor de două până la trei ori pe săptămână, aplicând câteva picături pe piele și masându-le cu mișcări ușoare.
6. Protejați-vă pielea cu produse cu SPF
Ultimul pas pentru îngrijirea pielii este aplicarea unui produs cu SPF pentru a vă proteja pielea de razele ultraviolete nocive.