Corp & Suflet

Cum să ai picioare perfecte toată anul?

Fiecare dintre noi ne dorim să avem picioare perfecte și îngrijite toată anul. Acesta este un lucru irealizabil fără o rețetă simplă și eficientă de îngrijire a pielii și unghiilor. În această postare vă vom explica și împărți câteva trucuri utile pentru a vă ajuta să vă bucurați de picioare frumoase în fiecare perioadă a anului!

1. Conducta și exfolierea

Conducta este elementul de bază al îngrijirii picioarelor și este deosebit de importantă pentru întreținerea sănătății pielii pelviene. Cel mai bun lucru de făcut este să îndepărtați celulele moarte și impuritățile de pe pielea picioarelor. Aceasta se poate face prin folosirea unui burete de baie și produse de exfoliere, precum și prin utilizarea motivelor texturate cum ar fi o perie de burete sau ziar. Exfolierea reglalră oferă multiple beneficii: ajută la reducerea petelor pe fata, îmbunătățește circulationlal sângelui și asigură un plus de energie și vitalitate.

Rețineți că nu este nevoie să exfollați zilnic, ci în mod regulat. În general, trebuie să alegeți zilele în care faceti aceasta. Dacă exfoliați prea frecvent, vă puteți risca să deteriorați pielea și vă puteți deterioara mai mult decât vă îmbunătăți. Încercați astfel ca pielea de sub picioare să fie exfoliată de două până la trei ori pe săptămână.

2. Hidratare

Hidratarea accelerează în mod natural regenerarea pielii picioarelor și este soluția ideală pentru îngrijirea pielii împiedicându-i să se deshidrateze. Doar 5-10 minute de masaj cu cremă hidratantă pe zile sunt suficiente. Aplicați cu blândețe requisite pentru a asigura o absorție mai bună și o hidratare mai profundă a pielii. Utilizați produse special create pentru călcare și protejarea aceasta împotriva iritațiilor.

În plus, produsele interne cu extract de aloe vera sunt foarte recomandate deoarece au proprietăți calmante și hrănitoare pentru piela picioarelor. De asemenea, untul de Shea și uleiul esențial de lămâie sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, libere radicali feriți și vitamina E, toate componente care pot ajuta la menținerea frumuseții pielii picioarelor.

3. Hrănirea și protejarea

Pentru a asigura o piele mai catifelată, hrăniți-o cu produse care conțin acizi grași și alte ingrediente nutritive. Acestea se gasesc frecvent in produsele specifice destinat3 ingrijirii pielii picioarelor, precum uleiuri speciale pentru masaj, balsamuri, cream, lotiuni, scruburi și uleiuri de bărbierit. Utilizați produsele adecvate necesităților și tipului de piele, pentrua oferi cat mai buna protecție și hidratare.

Cizmele sau papuciișle confortabile sunt esențiale atunci când vine vorba despre păstrarea picioarelor sănătoase și prevenirea formării de veruci, probleme de mișcare și alte probleme. Utilizati, de asemenea, produse cosmetice special create pentru a avea picioare frumoase și catifelate. Toate aceste sfaturi vor asigura păstrarea umerea picioarelor într-o stare mai sănătoasă, asigurându-vă că picioarele vor arăta mai frumoase si mai netede.

4.Tunderea

Pentru a menține picioarele frumoase, regulata taierea unghiilor de pe picioare este esențială. Taieți unghiile întotdeauna înainte de a începe orice îngrijire, astfel încât să preveniți infecțiilor sau alte probleme potențiale. Utilizați un foarfece pentru unghii adecvat, îndepărtați excesul de vârfuri și limați palma

Unii oameni consideră că unghiile trebuie vopsite în mod regulat pentru a avea un aspect mai neted și pentru a arăta mai bine. De fapt, aceasta nu este o idee foarte bună. Unghiile puedateriora în mod semnificativ, până când cuticula și unghia sunt permanent daune, iar personalized taiere poate fi foarte greu.

Când taieti unghiile, faceți acest lucru în mod regulat pentru a le menține în viață și sănătos. Aveți grijă ca ochii și pielea să nu se rănească din cauza foarfecii care taie prea adânc.

5.Masajul

Masajul poate accelera regenerarea celulelor și eliminarea toxinelor din celule, oferindu-vă picioare mai sănătoase și mai frumoase. Puteți folosi diferite uleiuri esentilașe și o mixolatie de extracte de plante pentru masaj profund